Ads Top

Duurzame Nederlandse elektriciteit bij TU Delft vanaf 2017

TU Delft koopt vanaf januari 2017 alleen nog duurzame elektriciteit van Nederlandse bodem in. De keuze voor groene stroom past in het beleid van de TU Delft om de campus sterk te verduurzamen en haar CO2 emissies in 2020 te halveren ten opzichte van 2012. Door de groene stroom van Eneco, afkomstig van windmolens voor de Nederlandse kust, brengt de TU Delft haar CO2 uitstoot terug met 60 procent  Vandaag ondertekenen TU Delft en Eneco hiervoor het contract.

Bij de aanbesteding van de inkoop van stroom  heeft de TU Delft er voor gekozen om 100 procent windenergie in te kopen. Windenergie afkomstig van een zestal windmolens van windpark Eneco Luchterduinen voor de Nederlandse kust, kwam uit de bus als de beste keuze.

De inkoop van Hollandse wind is straks goed voor meer dan 70% van het stroomverbruik van de TU Delft. De TU Delft verbruikt jaarlijks ca. 54 miljoen kWh, vergelijkbaar met 15.000 huishoudens. Naast de ingekochte windstroom, is de elektriciteit afkomstig van de eigen, energiezuinige warmtekrachtkoppelingsinstallatie en voor een klein deel van een grote zon-PV installatie op de daken van de TU Delft.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.