Ads Top

Eerste renovatiewinkel in ’s-Hertogenbosch geopend

De gemeente ’s-Hertogenbosch schreef samen met Enexis een prijsvraag uit voor een duurzame renovatiewinkel. In juli van 2015 won Reimarkt​ deze prijs ​met hun plannen. Zij kre​gen een bijdrage van € 75.000,- om de plannen uit te voeren. Een aantal maanden later is de eerste duurzaamheidswinkel in gemeente ‘s-Hertogenbosch een feit.

De Reimarkt pop-upwinkel, gevestigd in de boerderij van de wijk Kattenbosch in Rosmalen, werd woensdag 17 februari officieel geopend door Wethouder Eric Logister en Maarten Blacquière CFO van Enexis. De pop-up winkel zal meerdere wijken in s’Hertogenbosch aan doen de komende jaren.

De renovatiewinkel is een plek waar buurtbewoners terecht kunnen voor advies en aanschaf van duurzame renovaties. Speciaal voor de wijk Kattenbosch is er nu een aanbod om woningen stap voor stap groter en vooral duurzamer te maken. “Reimarkt wil dat bewoners hun huis makkelijk kunnen verbeteren, in hun eigen tempo. Zonder ingewikkelde verhalen over techniek en materialen. Reimarkt is een verbindende schakel tussen bewoners en bedrijven en kan mensen bij het hele proces begeleiden. Het platform EnergieNul73 en Energiecoöperatie 073 geven de adviezen aan huiseigenaren. Zo versterken we elkaar”, aldus Wietse de Vries van Reimarkt.

Enexis ziet energiebesparing als een belangrijke pijler in de energietransitie en vindt het daarom belangrijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te stimuleren om aan de slag te gaan met energiebesparing. De lokale aanwezigheid van een duurzame renovatiewinkel sluit daar goed bij aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.