Ads Top

Utrecht plaatst 150 extra oplaadpalen

De komende drie jaar plaatst Nuon-Heijmans naar verwachting minimaal 150 nieuwe oplaadpalen in Utrecht. De stroom wordt geleverd door windmolenparken van Nuon. De combinatie Nuon-Heijmans realiseert, beheert en onderhoudt vanaf 1 januari 2016 nieuwe oplaadpalen.

Eigenaren van elektrische auto's die niet beschikken over een eigen parkeerplaats kunnen via www.030laadpaal.nl een aanvraag indienen voor een oplaadlocatie in hun directe omgeving (straat of buurt). Wethouder Lot van Hooijdonk (duurzaamheid) is enthousiast: ‘De nieuwe oplaadpalen bieden optimaal gebruiksgemak en steunen onze ambitie om rond 2020 10.000 elektrische auto’s in de stad te hebben.'

De Utrechtse oplaadpalen zijn voorzien van de nieuwste techniek. Vanaf 2017 kunnen laadpashouders via hun smartphone individuele laadvoorkeuren opgeven (snel, of juist goedkoop in de daluren) en storingen doorgegeven. Er wordt ook real time informatie gegeven over de beschikbaarheid van laadpunten.

Daarnaast wordt via een app het ‘sociaal laden’ gestimuleerd: gebruikers kunnen onderling afspraken maken over hun verwachte vertrektijd en wens om een specifieke oplaadpaal te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.