Ads Top

UHasselt SEE start nieuw postgraduaat Cleantech Management

Universiteit Hasselt School of Expert Education (UHasselt SEE) een nieuw postgraduaat Cleantech Management. “Milieuvriendelijke technologieën met betrekking tot energie, materialen, water en mobiliteit worden steeds belangrijker voor het bedrijfsleven”, zegt Tinne Lommelen, directeur van UHasselt SEE. “Veertien managers, consultants, bedrijfsleiders en beleidsmedewerkers maken in de opleiding kennis met de nieuwste technologieën, leren kritische keuzes maken op dit vlak en leren hoe ze deze keuzes succesvol implementeren in hun organisatie.”

De veertien deelnemers van het postgraduaat Cleantech Management leren in 26 donderdagavondsessies meer kennen, kunnen én doen met betrekking tot cleantech management. “In eerste instantie krijgen deze professionals een inzicht in de status, de ontwikkelingen en de vooruitzichten van de belangrijkste clean technologies,” licht dr. Tom Kuppens, academisch verantwoordelijke van het postgraduaat, toe. “Verder zet het postgraduaat hen ook aan tot rekenen. Vragen zoals ‘Wat is de economische impact van een groene investering voor mijn bedrijf? Vandaag en op lange termijn?’ komen aan bod.”

Cleantech Management wil de deelnemers aanzetten om gefundeerd de juiste afwegingen te maken. “Kiezen voor groene technologie doe je niet alleen. Medewerkers, klanten, aandeelhouders, buurtbewoners, overheid… Ze moeten allemaal mee zijn in dit verhaal om het te realiseren. Dat aspect krijgt aandacht in het laatste deel van de opleiding, dat afsluit tegen het einde van 2016”, zegt Tom Kuppens nog.

In de opleiding komen zowel theorie als praktijk aan bod. UHasselt SEE werkt daarvoor samen met collega-docenten van hogescholen PXL en UCLL, en met tal van praktijkexperten. Bovendien gaan er geregeld sessies buiten de universiteitsmuren door, te beginnen bij GreenVille in Houthalen.

Tinne Lommelen, directeur UHasselt SEE: “Duurzaamheid en cleantech management zijn speerpunten voor de UHasselt. In lijn met het SALK-actieplan willen we onze expertise verder verankeren in de regio. We zijn zeer tevreden dat we deze kennis breed gaan delen. Met deelnemers uit onder andere Eppegem, Heverlee en Willebroek, zullen cleantech oplossingen ook buiten Limburg het verschil gaan maken.”

Het postgraduaat Cleantech Management volgt op de lancering van de SYNTRA-opleiding CleantechConsultant, die in september 2015 startte. Met de lancering van de twee nieuwe opleidingen geeft CleanTechPunt (CTP) haar opleidingen CleanTechAmbassadeur en CleanTechConsulent door. “Deze programma’s zijn een belangrijke stap in de missie van CleanTechPunt om de mogelijkheden van clean technologies breder bekend te maken”, zegt Maurice Ballard, voorzitter van CTP.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.