Ads Top

Gelderse gemeenten doen EnergieTour in Duiven

Ongeveer zeventig burgemeesters, wethouders, beleidsmedewerkers en raadsleden van diverse Gelderse gemeenten waren vorige week te gast bij Alliander in Duiven. In een EnergieTour werden zij meegenomen langs belangrijke thema’s in de energietransitie, waaronder de slimme meter.

Voor lokale bestuurders is energie een spannend thema in de komende jaren. In praktisch iedere gemeente wordt dit jaar de slimme meter aangeboden, waarmee inwoners meer grip krijgen op hun energieverbruik. Bovendien hebben veel gemeenten zelf ambities om energie te besparen of zelfs energieneutraal te werken. Tijdens de EnergieTour kwamen deze thema’s uitgebreid aan bod.

In 2016 biedt Liander bij 450.000 klanten een nieuwe digitale meter aan en voor 2020 bij alle klanten.

Vlak voor de rondleiding door het pand nam Peter Molengraaf, CEO van Alliander, de gasten mee naar de rol van Alliander in de energietransitie. 'De energievoorziening gaat de komende decennia revolutionair veranderen. Als netwerkbedrijf moeten wij er - ondanks alle ingrijpende veranderingen - voor zorgen dat iedereen onder gelijke condities toegang houdt tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Daarvoor is visie nodig op lokale ontwikkelingen. Samen met gemeenten staan we voor de uitdaging om een passende energievoorziening te realiseren tegen de laagste maatschappelijke kosten.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.