Ads Top

Klimspecialisten opgeroepen voor verdachte situatie in windmolen

Het Rope Rescue Team en een klimspecialist van het AT zijn vanmiddag opgeroepen om te assisteren bij een verdachte situatie in een windmolen aan de Vlietweg in Roosendaal.

Een storingsmonteur kreeg vanmorgen omstreeks 11.00 uur een melding dat er kortsluiting was ontstaan in een windmolen in het windmolenpark De Roosendaalse Vliet. Toen hij ter plaatse kwam zag hij sporen aan de windmolen die erop zouden kunnen duiden dat er was ingebroken in de molen. Deze sporen, en het feit dat er kortsluiting was ontstaan, evenals het feit dat de monteur zag dat de lift in de 105 meter hoge molen bovenin de molen hing en niet naar beneden kwam, waren voldoende redenen voor de monteur om de politie in kennis te stellen.

Het zou namelijk kunnen dat er iemand in de molen zou zijn en wellicht zou er met die persoon iets ernstigs aan de hand kunnen zijn.

De politie is ter plaatse gekomen en, omdat er voor de agenten geen mogelijkheid was om in de molen naar boven te klimmen, is een speciaal specialistenteam opgeroepen. Dit betreft het Rope Rescue Team van de Veiligheidsregio Zeeland. Omdat dit team uit Terneuzen moest komen is er in de tussentijd ook nog een klimspecialist van het AT ter plaatse geroepen. Deze politieman was er eerder en kon alvast voorbereidingen treffen om in de molen naar boven te klimmen. Verder zijn medewerkers van het team Forensische Opsporing opgeroepen voor het geval er inderdaad iemand in de windmolen zou zijn.

Rond kwart voor één is de AT-er via de binnenkant van de molen naar boven geklommen. Via een portofoon onderhield hij contact met de mensen die op de grond stonden. Een klein half uurtje later kwam er uitsluitsel van de klimspecialist: er was niemand in de windmolen. Op het moment dat dit nieuws kwam is er direct weer afgeschaald en konden alle politie en brandweermensen (gelukkig) weer onverrichter zake terug aan hun ‘normale’ werk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.