Ads Top

Warmetruiendag op Erasmus Universiteit

Op vrijdag 5 februari 2016 gaat de thermostaat op campus Woudestein met twee graden naar beneden. De Erasmus Universiteit Rotterdam doet op die dag voor de vijfde keer mee aan Warmetruiendag, het landelijke initiatief om energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. De actie resulteert op de universiteit in een energiebesparing van 12 procent.

De centrale verwarming gaat op vrijdag 5 februari op vrijwel geheel campus Woudestein met twee graden omlaag, van 21 naar 19 graden Celsius. Dat levert een energiebesparing op van 12 procent, het equivalent van 2,1 ton minder CO2-uitstoot. Ter vergelijking: deze energiebesparing staat gelijk aan bijna 60 procent van het jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden.

Aan studenten en medewerkers wordt gevraagd om aanstaande vrijdag iets warms aan te trekken. Ze kunnen verder tips doorgeven om energie te besparen. Daarnaast is er een fotoactie en op de campus wordt verder met een opblaasbare ijsbeer aandacht gevraagd voor het klimaatprobleem.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.