Ads Top

Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker

Voor niets gaat de zon op. Ook zonnepanelen vergen een investering. Een groeiend aantal huishoudens gebruikt het dak om goedkoop energie op te wekken.

De zon schijnt geregeld achter de wolken. Toch biedt het Nederlands klimaat genoeg mogelijkheden om de zon als energiebron te benutten. Gemiddeld schijnt de zon in Nederland jaarlijks 1.500 uur. Eén zonnepaneel is daarmee al goed voor zo’n 1.000 uur computergebruik plus 1.500 keer haren föhnen, stelt Vereniging Eigen Huis.
.
Het aantal locaties met geregistreerde zonnepanelen is in een jaar tijd gestegen van 125.000 naar 185.000 adressen, meldt netbeheerder Stedin. GfK onderzocht voor voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal dat 10 procent van de Nederlandse huishoudens van plan is om het komend jaar zonnepanelen te kopen. Een flinke kostendaling zorgt voor de groeiende belangstelling voor zonne-energie, stelt Milieu Centraal. In 5 jaar tijd is de prijs van zonnepanelen gehalveerd. Toch wijst het GfK-onderzoek uit dat veel consumenten de aanschafkosten te hoog (40 procent) of te laag (ook 40 procent) inschatten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.