Ads Top

Indesit-wasmachine verkozen in proefproject rond duurzame energie

Indesit, leverancier van milieuvriendelijke huishoudelijke apparaten, neemt deel aan PowerMatching City 2, een Nederlands proefproject gericht op het ontwikkelen en implementeren van Smart Grids (slimme energienetten). Het belangrijkste doel is inzicht verkrijgen in hoe slimme apparatuur optimaal gebruik kan maken van duurzame energiebronnen.

De aanvoer van water-, wind- en zonne-energie fluctueert namelijk nogal – en daarmee ook de energiekosten voor apparatuur die hiervan gebruik maakt. Bij veel zon is de prijs bijvoorbeeld laag, bij weinig zon een stuk hoger. Als er meer vraag dan aanbod is, kiezen gebruikers eerder voor energie uit fossiele brandstoffen, met een hogere CO₂-uitstoot tot gevolg.

PowerMatching City creëert een slimme woonwijk waarin apparaten hun energieverbruik optimaliseren op basis van de beschikbaarheid van duurzame-energiebronnen. Tijdens het PowerMatching City 2-project is specifiek gekozen voor de Smart Aqualtis-wasmachine van Indesit – het enige huishoudelijke apparaat in het project. Dit apparaat is in staat om automatisch het meest voordelige tijdstip van wassen te kiezen. Niet alleen  economisch – wanneer zijn de energiekosten het laagst? –, maar ook ecologisch – hoe wast het apparaat met zo min mogelijk schadelijke uitstoot? Dit bepaalt de machine op basis van een schatting van het duurzame-energieverbruik van het te draaien wasprogramma.  van het volgende wasprogramma. De Smart Aqualtis is een van de huishoudelijke apparaten van Indesit met een flexibel energieverbruik, die energiekosten reduceren en schadelijke uitstoot verminderen.
Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.