Ads Top

Essent lanceert app voor slimme meter: live inzicht in energieverbruik- en kosten

Essent heeft een app ontwikkeld waarmee huishoudens met een slimme meter direct inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik- en kosten. Met deze gratis app kunnen consumenten via hun smartphone of tablet eenvoudig bekijken hoeveel energie zij op dat moment in huis verbruiken. Ook kunnen zij hun verbruik per dag, week, maand en jaar zien, hoeveel dit kost en dit vergelijken met eerdere perioden.

Met de app wil het energiebedrijf consumenten op een toegankelijke wijze laten kennismaken met de energiebesparingsmogelijkheden met de slimme meter. Marcelle Mettes, directeur Innovatie bij Essent: “In onze app kunnen consumenten direct zien hoeveel stroom en gas zij op dat moment in huis verbruiken. Door het energieverbruik ook te vertalen naar euro’s geven we betekenis aan kilowatturen stroom en kubieke meters gas. Zo geven we consumenten meer inzicht in verbruik en met energiebesparingstips maken we energie besparen makkelijker.”

De app van Essent is het resultaat van een co-creatietraject met klanten en externe ontwikkelaars. Mettes: “Co-creatie is voor ons de manier van werken. Samen met klanten en partners kunnen we relevante oplossingen voor in en om het huis leveren, die het verleidelijk èn mogelijk maken voor klanten om slimmer en duurzamer met hun energie om te gaan.”

Op dit moment is de app van Essent alleen beschikbaar voor 3.000 huishoudens met een slimme meter die deelnemen aan een pilot in Assen, Groningen, Den Bosch, Waspik, Waalwijk, Asten en Sittard. Deelnemers kunnen de app downloaden op hun iPhone of Android-toestel en zelf instellen of zij hun meterstanden willen delen met de app. Zodra zij inloggen in de app krijgen zij direct inzicht in hun energieverbruik op dat moment. De pilot loopt van 2 juni tot eind december 2014. Binnenkort kunnen klanten van Essent binnen de ‘Mijn Essent’-omgeving op de website ook inzicht krijgen in en advies over hun energieverbruik.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.