Ads Top

Bouw je zonne-auto in het Museon

In het Museon in Den Haag is tijdens de zomervakantie veel te doen. Er zijn verschillende exposities te bezoeken en er worden veel activiteiten georganiseerd. Voor kinderen vanaf 10 jaar is het vanaf 27 juli mogelijk iedere zondagmiddag tot en met 17 augustus een eigen zonne-auto te maken. Bij deze activiteit hoort een speurtocht waarmee zij in de tentoonstelling Jouw wereld, Mijn wereld veel te weten komen over zonne- en windenergie. De bouwactiviteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur, een sessie duurt 1 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten bedragen
4 euro per persoon, exclusief toegang tot het museum.

Als museum met een educatieve missie richt het Museon zich op kennisoverdracht op het gebied van natuur, milieu, klimaat, energie en duurzaamheid. Het Museon wil respect voor de natuur stimuleren en levert een bijdrage aan de maatschappelijke discussie over klimaatsverandering. Duurzaamheid is een criterium dat het museum hanteert bij alle keuzes die worden gemaakt en zit verweven in de tentoonstellingen, lesprogramma's en bedrijfsvoering. Het Museon werkt toe naar een klimaatneutraal gebouw. Hieraan gerelateerd ontwikkelt het Museon speciale lesprogramma's over energie en duurzaamheid.

In de tentoonstelling Imitatie, nadoen is een kunst leer je allerlei soorten imitatie kennen, zowel in de natuur, in de wereld van de technologie als bij jezelf. Je kunt zelf creatief worden door te imiteren! Ontdek het zelf door te spelen tegen robots, apen na te apen, je te camoufleren tussen de zebra's en te dansen met de sterren. Stap op het podium, geef een eigen popconcert, leer een echte van een valse diamant te onderscheiden en vergelijk een authentieke designertas met een namaakversie. Een expositie boordevol leuke onderdelen met echte robots! Bovendien worden er op zondag- en woensdagmiddag en in de schoolvakanties extra activiteiten georganiseerd. Imitatie, nadoen is een kunst is te zien tot en met 9 september 2014. Meer weten? Kijk op www.museon.nl voor het uitgebreide activiteitenprogramma!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.