Ads Top

EcoCare Milieutechniek plaatst in opdracht van Efacec 60 snelladers

EcoCare Milieutechniek (onderdeel van de Van der Werff Groep uit Alphen aan den Rijn) verzorgt in opdracht van Efacec de plaatsing en installatie van 60 snellaadpalen voor elektrische auto's. Eigenaar en beheerder van deze snelladers is Allego, een organisatie die zich richt op het realiseren en beheren van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. De snelladers zijn uitgerust met een vernieuwde backoffice-voorziening en worden in Nederland en België op rustplaatsen langs snelwegen geplaatst. Ze dienen deels ter vervanging van oude laders. Deze zomer moeten alle 60 palen geplaatst zijn.

De snelladers van EcoCare worden geproduceerd door het Portugese Efacec waarmee EcoCare voor de Nederlandse markt op basis van exclusiviteit samenwerkt. De laadtijd is afhankelijk van het type paal en het type auto. Bij de snelladers ligt de gemiddelde laadtijd rond de vijftien minuten. EcoCare levert niet alleen de snelladers, maar verzorgt ook de fundatie, plaatsing, elektrotechnische aansluiting en installatie van benodigde software. EcoCare heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op e-mobiliteit en is mede concurrerend omdat snel en flexibel kennis wordt uitgewisseld met Efacec. Daardoor is het mogelijk een qua uiterlijk en techniek gevarieerd assortiment laadpalen aan te bieden.

Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn gaat er van uit dat met het geheel of gedeeltelijk leveren van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer de komende jaren steeds meer omzet wordt gerealiseerd. Eerder verwierf EcoCare een opdracht van Fastned voor de bouw van een landelijk netwerk van 201 snellaadstations langs de snelwegen. Deze opdracht moet eind 2016 gereed zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.