Ads Top

EcoCare Milieutechniek levert wekelijks snellaadstation Fastned op

In opdracht van Fastned werkt EcoCare Milieutechniek in hoog tempo aan de realisatie van een netwerk van 201 snellaadstations voor elektrische auto's. De bouw van de eerste tien (in het oosten van het land) is bijna afgerond. Na de vakantie begint EcoCare (verdeeld over héél Nederland) aan de volgende tien. Het debuut van Fastned op de NPEX-beurs leidde tot een kapitaalinjectie waardoor het bouwtempo nu wordt opgeschroefd. EcoCare levert wekelijks een snellaadstation op.

EcoCare (onderdeel van de Van der Werff Groep uit Alphen aan den Rijn) kreeg de opdracht mede vanwege de korte doorlooptijd bij de realisatie van de stations. Het bedrijf is hoofdaannemer en coördineert in die hoedanigheid de bouwstroom. EcoCare doet het grondwerk, de aanleg van technische installaties, de riolering en verharding en de plaatsing van snelladers. Fastned koos voor een grotendeels uit hout opgetrokken overkapping met circa 80 zonnepanelen.

Volgens directeur Dennis van der Werff van EcoCare verloopt de bouw van de snellaadstations steeds doelmatiger: "Het is voor ons en Fastned een kwestie van al doende optimaliseren. Op basis van onze ervaringen bij de bouw van de eerste tien stations wordt het proces, in overleg met de technisch specialisten van Fastned, tot in de kleinste details gestroomlijnd en gaat de snelheid omhoog naar een wekelijkse oplevering. Verspreid over het hele land werken er twee tot drie ploegen van EcoCare aan dit project."

De bouw van een Fastned-station omvat de aanleg van af- en aanrijdstroken, een overkapping met zonnepanelen, de plaatsing van laders en de aanleg van 200 meter mantelbuis en 1000 meter bekabeling. Het tempo waarin de 201 stations langs de snelwegen verrijzen wordt sterk bepaald door het tijdig verwerven van de benodigde vergunningen en het regelen van een afdoende stroomvoorziening. Fastned wil het project binnen drie jaar gereed hebben.

Sinds woensdag 9 juli j.l. heeft Fastned een notering bij de NPEX beurs. Met deze beursgang wil Fastned in verschillende tranches in totaal 40 miljoen euro ophalen ter financiering van 201 snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Door de uitgifte van certificaten van aandelen kan iedereen mede-eigenaar worden van de tankstations van de toekomst.

Voor EcoCare is, zegt directeur Dennis van der Werff, de Fastned-order een miljoenenopdracht die voor de komende jaren een extra impuls geeft. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn ontwikkelde zich door de decennia heen tot specialist op het gebied van de bouw van bemande en onbemande tankstations. Zo realiseerde het voor Tango ruim tachtig onbemande Tango-tankstations. Binnen de bedrijfsvoering van EcoCare staat het voortdurend innoveren centraal. Om die reden is het bedrijf in een vroeg stadium aan de slag gegaan met voorzieningen ten behoeve van elektrische mobiliteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.