Ads Top

Provincie financiert mede een duurzame agrovezelplatenfabriek

Voor de productie van duurzame, recyclebare en economisch rendabele agro-vezelplaten wordt vandaag gestart met de bouw van een nieuwe productiefabriek in Heerenveen. Als officieel startsein van de bouw, sloegen gedeputeerde Hans Konst en wethouder Coby van der Laan de eerste paal. De provincie investeert vanuit het programma Wurkje foar Fryslân 1 miljoen euro voor de bouw hiervan.

Compakboard Heerenveen BV heeft hiervoor een financieringsovereenkomst gesloten met de provincie. Het bedrijf produceert het groene alternatief voor de huidige houten plaatmaterialen zoals spaanplaat en MDF en wil een substantiële bijdrage leveren aan het creëren van een gezonde leefomgeving.

Door de financiering kunnen binnen afzienbare tijd ongeveer 50 mensen aan de slag bij het bedrijf. Het personeelsbestand wordt zoveel mogelijk ingevuld gezamenlijk met het UWV en de gemeente Heerenveen.

De leningsovereenkomst valt onder het subdoel ‘Beschikbare bedrijfsfinancieringen’ uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van € 300 miljoen in de mienskip. Met het programma Wurkje foar Fryslân willen we op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaan we voor economische structuurversterking.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.