Ads Top

Nieuw Warmtestation Amstelveen heropend op andere locatie

Met het ontknopen van een grote strik hebben wethouder Peter Bot en directeur Herman Exalto van Eneco Warmte & Koude het nieuwe Warmtestation Amstelveen officieel in gebruik gesteld. Het nieuwe station staat hemelsbreed zo’n 120 meter ten noordoosten van het oude en is een architectonisch opvallend, maar ook ingetogen gebouw.

Het warmtestation ligt aan de Meester G. Groen van Prinstererlaan en treedt in werking bij storingen of onderhoud van het bestaande stadsverwarmingsnet. Het station is op een open en tijdloze wijze ingepast in de omgeving en omkleed met Accoya-hout; hout dat behandeld is en 50 jaar meegaat.

Zo’n vijf jaar geleden benaderde de gemeente Amstelveen Eneco met het verzoek om het bestaande ketelhuis te verplaatsen naar een locatie die hemelsbreed zo’n 120 meter ten noordenvan de oorspronkelijke locatie ligt. Aanleiding was de wens van de gemeente om het betreffende terrein in te kunnen zetten voor gebiedsontwikkeling. Eneco heeft bij de nieuwbouw van Warmtestation Amstelveen de mogelijkheid aangegrepen om het productievermogen te verdubbelen (van 8 naar 16 MWth) en zo toekomstbestendig te maken.

Dankzij de verdubbeling van het productievermogen kan Eneco de volledige vraag naar warmte van haar klanten in Amstelveen met stadsverwarming invullen. In de oude situatie moesten warmteklanten nog over een eigen ketel beschikken om op over te kunnen schakelen als de levering vanuit het warmtenet onvoldoende was. Vanuit het warmtestation bedient Eneco ruim 1.800 particuliere en 20 zakelijke klanten. Er kunnen nog een beperkt aantal klanten voorzien worden; voor flats met centrale ketelhuizen is het een mooie oplossing. VVE’s worden ontzorgd, levering en onderhoud komt volledig in handen van Eneco. De warmte voor Amstelveen wordt geleverd vanuit de Nuon centrale te Diemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.