Ads Top

Ook tevreden klanten overwegen massaal overstap energieleverancier

Hoewel de tevredenheid met de eigen energieleverancier groot is, overweegt ruim vier op de tien consumenten om over te stappen naar een andere (43%). Dit geldt ook voor tevreden klanten. Lagere tarieven zijn verreweg het belangrijkste motief. Dit blijkt uit de USP Energie Monitor, een maandelijks terugkerend consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy.

Elke maand wordt de vraag hoe tevreden men is met de huidige energieleverancier voorgelegd aan 300 consumenten in het kader van de USP Energie Monitor. Uit de resultaten blijkt dat maar liefst 85% (zeer) tevreden met de huidige energieleverancier. Zij beoordelen hun huidige energieleverancier met een 7 of hoger. Tussen de grote energieleveranciers zit erg weinig verschil; zo scoren Eneco, Essent en Nuon allen rond de 7,5. De verschillen met de kleinere aanbieders, zoals Greenchoice en Oxxio, zijn wel groter.

Gemiddeld geeft maar liefst 43% van de consumenten aan dat zij zeker zijn of overwegen de komende twaalf maanden te gaan overstappen naar een andere energieleverancier. Van de klanten die tevreden zijn met de huidige energieleverancier (rapportcijfer 7 of 8) is dit 44%. Dit is met 71% verreweg het grootste deel van de consumenten. Ontevreden klanten (9% geeft rapportcijfer 1 t/m 6) zijn met 69% wel veel meer geneigd om over te stappen. Zeer tevreden klanten (14% geeft rapportcijfer 9 of 10), tenslotte, zijn het meest trouw. Maar toch overweegt nog steeds 21% van de groep weg te gaan bij huidige energieleverancier.

Uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat in 2013 ruim 13% van de Nederlandse huishoudens ook daadwerkelijk is overgestapt. Uit ons onderzoek blijkt dat voor 72% van deze 'overstappers' lagere tarieven de belangrijkste overstapreden was, op de tweede plaats gevolgd door ontevredenheid met de huidige energieleverancier met 13%.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.