Ads Top

EnergieVoorOns zoekt testdaken

EnergieVoorOns, de coöperatieve vereniging die haar leden helpt bij aanschaf en installatie van zonnepanelen, is op zoek naar mensen, die hun dak ter beschikking willen stellen voor het testen van zonnepanelen. Doel van de test is om na te gaan hoeveel elektriciteit de zonnepanelen produceren in de praktijk van alledag op verschillende plaatsen in Nederland.

Vanaf vandaag start EnergieVoorOns, gevestigd in Breda, ook met het leasen van zonnepanelen. Onderdeel van de unieke leaseconstructie is een garantie op de hoeveelheid geleverde elektriciteit over het jaar. Met het plaatsen van gratis zonnepanelen op testdaken op willekeurige plaatsen in het land kan de vereniging meten wat in een regio de opbrengst in kilowattuur is geweest en daarmee beter controleren of andere installaties in die regio daarvan afwijken.

EnergieVoorOns zoekt dus enkel tientallen testdaken, verspreid over het land, voor het plaatsen van maximaal tien zonnepanelen per dak van de nieuwste generatie. In aanmerking komen particuliere huiseigenaren die over een eigen dak beschikken. Bij de keuze van testdaken wordt gekeken naar ligging, type en grootte van het dak om een zo goed mogelijke afspiegeling te krijgen van de Nederlandse daken. Na de test, die tenminste 1 jaar zal gaan duren, kunnen de panelen in eigendom worden overgedragen aan de huiseigenaar. De in de testperiode opgewekte energie komt gratis ten gunste van de huiseigenaar. Aanmelden via mailons@testdaken.nl

De coöperatieve vereniging EnergieVoorOns (http://www.energievoorons.nl) heeft tot doel om haar leden te 'ontzorgen' bij het aanschaffen, installeren en onderhouden van zonnepanelen en bijbehorende apparatuur (omvormers). De vereniging koopt centraal in en de installatie gebeurt door vaste, gecertificeerde installatieteams verspreid door het land. De zonnepanelen worden geleased voor een periode van maximaal 19 jaar, waarin de opbrengst in kilowattuur per jaar wordt gegarandeerd.

Dankzij de gekozen leaseconstructie - uniek voor Nederland - kan de elektriciteitsrekening al bij aanvang van de lease met de helft worden teruggebracht. De besparing zal de komende jaren alleen maar groter worden, gezien de verwachte stijging van de energieprijzen. Daarmee maakt EnergieVoorOns duurzame energie betaalbaar en bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen. Het streven is om in 2020 minimaal 50.000 huishoudens te ontzorgen op het gebied van duurzame energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.