Ads Top

Nederland verduurzaamt door stijgende energieprijzen

Bijna zeven op de tien Nederlanders die de woning in 2022 gaan verduurzamen, doen dit vanwege stijgende energieprijzen. Daarnaast is men bang de energierekening niet meer te kunnen betalen waardoor de kachel vaak uitblijft om energie te besparen. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4300 Nederlanders.

Bijna 60 procent van de Nederlandse huishoudens verwacht bij de volgende afrekening meer te gaan betalen voor gas en elektriciteit.

De meest genoemde reden daarvoor is het stijgen van de energieprijzen en de daaraan gekoppelde belastingen. Minder dan 10 procent van de huishoudens denkt juist minder te gaan betalen. Deze groep heeft in de afgelopen 12 maanden de woning vaak al verduurzaamd.

De sterk gestegen energieprijzen hadden tot nu toe een relatief beperkte invloed op het besluit om te verduurzamen. Een kwart van de Nederlanders die de woning in 2021 verduurzaamde geeft aan dat deze stijging invloed heeft gehad. Nederlanders die hun woning in 2022 gaan verduurzamen zijn sterker beïnvloed door de stijgende energieprijzen. Bijna zeven op de tien geven aan dat dit van invloed is geweest op hun besluit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.