Ads Top

Snellaadinnovatie zorgt voor oplossing bij overbelast stroomnet

NXT Mobility is voortaan de Nederlandse distributeur voor de ultrasnellaad oplossingen van ADS-TEC Energy. De met een booster accu uitgevoerde ultrasnelladers maken met slechts een kleinverbruikaansluiting tot 320 kW ultrasnelladen mogelijk.
 
Het aantal elektrische personenauto’s zal de komende jaren naar verwachting enorm groeien. Om de EV-revolutie te laten slagen, is een meer dan evenredige groei van het aantal oplaadpunten nodig. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zijn er in Nederland op dit moment zo'n 202.000 particuliere en 83.000 openbare oplaadpunten voor elektrische auto's, waarvan meer dan 1.250 oplaadpunten met een laadsnelheid van 100 kW of meer.
 
Het aantal oplaadpunten de komende negen jaar dan ook worden verhoogd tot 1,7 miljoen. Ondanks dat de vraag naar elektriciteit de komende jaren flink zal groeien, heeft het Nederlandse elektriciteitsnet op veel plaatsen al de maximale capaciteit bereikt. 

Het ChargeBox ultrasnellaadsysteem van ADS-TEC Energy maakt, met een beperkt inputvermogen, snelladen mogelijk. Waarbij één auto met een laadsnelheid van 320 kW of twee auto’s tegelijkertijd met een laadsnelheid van 160 kW kunnen laden. In 10 minuten kan tot wel 250 kilometer bereik worden geladen.

Het eerste Nederlandse ChargeBox ultrasnellaadsysteem wordt binnenkort op één van de NXT Mobility tankstations in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.