Ads Top

Duurzamere meststoffen bij Timac Agro dankzij nieuwe warmtekrachtkoppeling

De landbouw vooruithelpen op een duurzame manier en met respect voor het milieu, dat is de visie van Timac Agro (Groupe Roullier). Vanuit die optiek koos de meststoffenproducent ervoor om het energieverbruik van de fabriek in Charleroi op een efficiëntere en duurzamere manier aan te pakken. Het resultaat is een gloednieuwe WKK-installatie die het productieproces van lokale warmte en elektriciteit voorziet.

Meststoffenproducent Timac Agro BeLux maakt deel uit van Groupe Roullier, een internationale groep die al meer dan 60 jaar actief is in de agrovoedingsindustrie.

Doelstelling van Timac Agro: de energie die nodig is om de fabriek te laten draaien, op een duurzame en efficiënte manier zelf opwekken door middel van warmtekrachtkoppeling. Daarvoor deed het bedrijf een beroep op Luminus Solutions, dat deel uitmaakt van de Groep Luminus en gespecialiseerd is in allerhande energieoplossingen.

Een warmtekrachtkoppeling produceert zowel elektriciteit als warmte uit één enkele fossiele of hernieuwbare energiebron. De warmte die vrijkomt bij de verbranding  en de geproduceerde elektriciteit dienen om grote gebouwen te verwarmen zoals een fabriek, een ziekenhuis, enz. Warmtekrachtkoppelingen hebben een rendement van 90-95% en is daarom veruit de meest efficiënte technologie voor de gedecentraliseerde productie van elektriciteit en warmte. Warmtekrachtkoppeling bespaart fossiele brandstof en beperkt zo de CO2-uitstoot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.