Ads Top

Onderzoek extra netcapaciteit Lelystad zuid afgerond

Liander heeft voor het onderstation Zuiderveld in Lelystad het onderzoek naar extra netcapaciteit afgerond.

Onderzocht is of levering van stroom voor nieuwe bedrijven tijdelijk alsnog mogelijk is. Uit de resultaten van dit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is.

Liander startte het onderzoek in november 2021, omdat voor zuidelijk Lelystad de maximale capaciteit is bereikt voor het afnemen van elektriciteit door grootverbruikers.

De Taskforce, bestaande uit gemeente Lelystad, gemeente Dronten, de provincie Flevoland en de netbeheerders Liander en TenneT, zoekt verder naar andere tijdelijke innovatieve oplossingen. En werkt intensief samen om het proces om te komen tot een nieuw elektriciteitsstation zo snel mogelijk te doorlopen.

De Taskforce gaat op korte termijn bedrijven en instellingen stimuleren om energie te besparen en hun energieverbruik te verspreiden, zodat er minder energie wordt gebruikt op drukke momenten. Met Lelystad Airport Businesspark is Liander al in gesprek over onder andere de mogelijkheid voor een apart regelstation en andere innovatieve oplossingen.

De netbeperking geldt alleen voor nieuwe bedrijven in zuidelijk Lelystad die een zogenaamde groot aansluiting willen (3x80A) en nog geen contract hebben afgesloten met Liander én voor grootverbruikers in dit gebied die extra capaciteit willen. Voor de bestaande bedrijven in Lelystad verandert er niets onder hun huidige contract.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.