Ads Top

Holland Solar verwelkomt voorstellen CDA om netproblematiek te verlichten

CDA Kamerlid Bontenbal lanceerde 17 februari zijn 12-puntenplan - Schaarste Elektriciteitsnetten, met hierin twaalf ideeën die voor verlichting van de netproblematiek kunnen zorgen.

Branchevereniging Holland Solar verwelkomt het plan. De uitvoering van deze twaalf punten kan een flinke bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen rondom de netcapaciteit.

In het 12-puntenplan van het CDA valt te lezen dat er nog heel veel gedaan kan worden om netcongestie op te lossen en om het gebruik van het elektriciteitsnet slimmer in te richten.

Holland Solar is onder meer blij met de voorstellen om cablepooling uit te breiden met opslag, de tariefaanpassing voor de energie intensieve industrie, een nieuw tariefstelsel voor kleinverbruikers in te voeren en batterijen vrij te stellen van de transporttarieven. Daarnaast ondersteunt de branchevereniging van harte het invoeren van contractvormen die marktpartijen de mogelijkheid bieden om een bijdrage te leveren aan het verlichten van netcongestie, de zogenaamde ‘non-firm ATO’s’.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.