Ads Top

RENDO maakt plannen bekend voor de komende vijf jaar

 

Netwerkbedrijf EENDO Holding heeft haar plannen voor de periode 2022 – 2026 gepubliceerd. Belangrijke punten zijn: naar 40 procent duurzaam gas in 2026, het moderniseren van het elektriciteitsnet en de groei van de glasvezelpoot.

Al eerder heeft RENDO de ambitie uitgesproken om in 2030 al het fossiele gas in haar werkgebied in Drenthe en Overijssel te vervangen door duurzaam gas (groen gas of groene waterstof). Inmiddels stroomt er gemiddeld al ruim 10 procent duurzaam gas door de netten van RENDO met momenten van 30 procent.

RENDO heeft een relatief klein elektriciteitsnet (ruim 30.000 aansluitingen) in de gemeenten Hoogeveen en Steenwijkerland. Met name in Hoogeveen is het belangrijk dat er snel een nieuw Elektriciteitsonderstation wordt gerealiseerd, zodat duurzaam opgewekte elektriciteit kan worden teruggeleverd aan het net.

RENDO onderschrijft het voornemen van het kabinet om de Crisis en Herstel Wet in te zetten om tempo in de energietransitie te krijgen. Netautomatisering en innovaties als bijvoorbeeld de opslag van elektriciteit, zijn ook onderdelen van het moderniseren van het Elektriciteitsnet. RENDO zet zich maximaal in om de realisatietermijn van het onderstation verder te verkorten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.