Ads Top

Praat mee met ‘Brabant praat’ over betaalbaarheid van energie in de toekomst

 

Ruim 1100 Bredanaars kregen al een uitnodiging om mee te praten met ‘Brabant praat’ over de energierekening van de toekomst. En nu komt er nog een uitnodigingsronde met extra aandacht voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar.  

Onderwerp van de Brabant Praat gesprekken is ‘wat is nog betaalbaar als we overstappen op duurzame energie’ en ‘welke keuzes willen inwoners en wat mag keuzevrijheid kosten’. In 2050 stopt Nederland met aardgas als energiebron voor verwarming, de douche of om te koken. Om hierop zo goed mogelijk voor te bereiden en te weten hoe inwoners hierover denken, organiseert de energieregio West-Brabant bijeenkomsten.  

In totaal krijgen in twee rondes, ruim 20.000 West-Brabantse inwoners een uitnodiging. Deelname is alleen mogelijk op basis van de uitnodiging. Na het aanmelden volgt een loting.

In februari en maart zijn de bijeenkomsten met 40 tot 50 deelnemers per sessie. Het resultaat van de bijeenkomsten gaat als advies naar de politiek en wordt betrokken bij de volgende stap van de West-Brabantse energiestrategie (versie 2.0).  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.