Ads Top

Curator Welkom Energie creëert met incassobureau kastje-muur

Ex-klanten van Welkom Energie klagen massaal over de gebrekkige communicatie met het door de curator ingeschakelde incassobureau collect4u.

Zeker 70.000 klanten hebben meer aan voorschot betaald dan ze aan energie hebben afgenomen. Gemiddeld hebben deze klanten zo'n 285 euro te veel betaald. Opgeteld gaat het om een bedrag van 20 miljoen euro.

In totaal staat Welkom Energie bij huisbank Rabobank inmiddels bijna 9,5 miljoen euro in de min door storneringen van boze klanten. Mensen die incasso's ten onrechte hebben teruggeboekt en nog een bedrag aan Welkom Energie schuldig zijn, hebben een mail van het incassobureau gekregen.

Maar dat bureau geeft niet thuis als er vragen zijn. Telefonisch is het bedrijf niet bereikbaar, en mailvragen worden afgepoeierd met een gestandaardiseerde mail.

Zo'n 20.000 klanten, die door het faillissement op kosten zijn gejaagd, krijgen nog een rekening van de curator. Ze hebben te weinig voorschot betaald ten opzichte van de hoeveelheid gas en elektra die ze hebben afgenomen. Gemiddeld komt dat neer op 250 euro per klant. 

Welkom Energie is tot 1 november 2021 niet tekort geschoten in de nakoming van verbintenissen die voor erkenning in het faillissement in aanmerking kunnen komen en Welkom Energie is ook na 1 november niet tekort geschoten in de nakoming van zulke verbintenissen, zo schrijft de curator in het faillissementsverslag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.