Ads Top

Fluvius plaatst krachtige stekker voor surfbad van AllWaves in Knokke-Heist

Netbedrijf Fluvius heeft een krachtige elektriciteitsaansluiting voorzien voor het kunstmatige surfbad van AllWaves aan de Natiënlaan in Knokke-Heist. Daar zal de 100% Belgische startup zijn unieke technologie voor veilige en duurzame surfbaden uittesten via een proefopstelling van 100 op 100 meter.

Twee krachtige elektriciteitscabines zullen de golftechnologie in beweging zetten. Het proefbad zal in de loop van de lente helemaal afgewerkt zijn om aansluitend de golven te testen.

‘Wave-pools’ zijn indrukwekkende zwembaden met kunstmatige golven voor surfers. Momenteel zijn al enkele spelers binnen deze wereldwijd groeiende markt actief met zogenaamde ‘eerste generatie’-technologieën. Maar die verbruiken heel wat energie, zorgen niet altijd voor de beste golven, zijn minder goed te regelen én hebben een visuele impact met constructies boven water die ver staan van de natuurlijke beleving van het surfen.

Daarom ontwikkelde AllWaves een volledig nieuw technologisch concept in samenwerking met Lakeside Paradise (Knokke-Heist), Vydraulics Group (Dadizele), Sioen Industries Group (Ardooie) en met wetenschappelijke ondersteuning van het Coastal Ocean Bassin (een consortium van UGent, KULeuven en het Waterbouwkundig Laboratorium Vlaanderen) en met financiële steun van de Vlaamse overheid en de Provincie West-Vlaanderen. Dat biedt perfecte surfgolven die uit het niets rijzen, is veiliger én verbruikt tien keer minder elektriciteit ten opzichte van bestaande systemen op basis van luchtdruk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.