Ads Top

ACM doet extra onderzoek naar financiële weerbaarheid energieleveranciers

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) voert in het voorjaar van 2022 een extra onderzoek uit om te controleren of energieleveranciers ook na de winterperiode kunnen blijven voldoen aan de eisen voor leveringszekerheid. Alle 57 energieleveranciers die een vergunning hebben om elektriciteit en/of gas te leveren aan consumenten moeten daarvoor in maart 2022 extra informatie indienen bij de ACM.
De extra controle na de wintermaanden komt bovenop de monitoring die de ACM altijd al jaarlijks v󳲠de winter uitvoert bij alle energieleveranciers.

Als uit het onderzoek van de ACM blijkt dat energieleveranciers er financieel slecht voorstaan wordt het toezicht op deze leveranciers verscherpt. Energieleveranciers zijn ook verplicht zich bij de ACM te melden als de leveringszekerheid mogelijk in gevaar komt.

Energieleveranciers die er in een keer een grote groep klanten bij krijgen omdat ze het klantenbestand van een ander bedrijf hebben overgenomen na een faillissement worden uit voorzorg ook altijd extra in de gaten gehouden door de ACM.

De ACM heeft in het afgelopen half jaar van acht energieleveranciers de leveringsvergunning in getrokken. Bij zes bedrijven was sprake van een faillissement als gevolg van de hoge energieprijzen. Dankzij ingrijpen door de ACM is de levering van gas en elektriciteit hierbij nooit onderbroken geweest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.