Ads Top

Essent investeert in de kracht van wind

 

Essent gaat een samenwerking aan met Windpark Vires Venti BV in Flevoland. Het vijf windmolens grote windpark is een initiatief van lokale ondernemers en omwonenden en wordt gebouwd in Biddinghuizen.

Medio 2023 zal het nieuwe windpark 15.000 huishoudens van groene stroom voorzien. Deze extra capaciteit is hard nodig, want met de aangescherpte klimaatdoelen voor Europa blijft de vraag naar duurzaam opgewekte elektriciteit de komende decennia verder stijgen, ook in Nederland.

Het afgelopen jaar ziet Essent een flinke stijging van bijna 8 procent in het gebruik van lokaal opgewekte groene stroom. Bij dochteronderneming Vandebron wordt uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom die in Nederland is opgewekt. Om te voldoen aan de snel stijgende vraag naar groene energie heeft Essent inmiddels contracten met windparken in Groningen, en nu dus ook in Flevoland.

Het produceren van groene energie is onderdeel van de klimaatdoelstellingen voor Nederland. In het plan van de Provincie Flevoland, Windplan Groen, staat dat er 90 nieuwe windturbines in gebruik worden genomen, goed voor zo’n 1,8 miljard kWh per jaar. Dat is evenveel elektriciteit als jaarlijks in de hele provincie Flevoland wordt gebruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.