Ads Top

Dachser breidt emissievrij wagenpark uit

 

Dachser investeert verder in het gebruik van emissievrije voertuigen die geen broeikasgassen en luchtverontreinigende stoffen uitstoten.

Tegen het einde van 2023 zal het familiebedrijf minstens vijftig extra elektrische vrachtwagens op Europese routes introduceren. Ook zullen er ongeveer duizend elektrische bedrijfsauto’s worden toegevoegd aan het wagenpark. Daarnaast gaat de logistiek dienstverlener door met een reeks proefprojecten voor het testen en ontwikkelen van vrachtwagens op waterstof, welke zijn uitgerust met brandstofceltechnologie. Het streven is om begin 2023 waterstofvoertuigen van verschillende fabrikanten in het netwerk te hebben rijden.

Op dit moment zet Dachser elektrische voertuigen vooral in voor stadsleveringen binnen zijn netwerk. Naast de elektrisch ondersteunde bakfietsen zijn elektrische voertuigen met een brutogewicht tot 7,5 ton tot op heden de belangrijkste voertuigen die dagelijks door Dachser in Europa worden gebruikt. Volledig elektrische vrachtwagens in hogere gewichtsklassen zijn tot dusver nauwelijks op de markt verkrijgbaar. Momenteel maakt Dachser gebruik van een prototype van de 19 ton wegende eActros in Stuttgart als onderdeel van een innovatiepartnerschap met Daimler. In de komende twee jaar zal Dachser zelf ten minste vijftig extra emissievrije vrachtwagens aanschaffen, waaronder zware batterij-elektrische motorvoertuigen en trekkers van verschillende fabrikanten, zowel door directe aankoop of in samenwerking met transportpartners.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.