Ads Top

Hoe DAF en TMC data science inzetten om CO2 uitstoot te beperken

In 2025 moeten nieuwgebouwde trucks fors minder CO2 uitstoten. Samen met TMC’s data science expertise verduurzaamt DAF zijn modellen. Elektrisch rijden is daarbij één van de uitgewerkte mogelijkheden.  
 
De Europese Commissie was helder in haar statement: in 2025 moeten nieuwgebouwde Europese trucks 15 procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2019. In 2030 moet dat percentage zelfs uitkomen op 30 procent.
 
Op dit moment rijdt al een flink aantal door de Nederlandse vrachtwagenfabrikant gebouwde volledig elektrisch trucks rond. Voor de doorontwikkeling hiervan maakt DAF onder meer gebruik van de kennis en ervaring van data scientists als Van der Geest. Met behulp van data wil DAF de efficiency van deze EV-trucks verbeteren voor een zo laag mogelijk energieverbruik en maximale milieuwinst.
 
Via data science streeft DAF Product Development twee belangrijke doelen na. Het eerste is dat data inzicht moet geven in het gebruik van de elektrische truck in de praktijk, zodat de trucks straks naadloos aansluiten op de manier waarop de toekomstige klant deze wil gebruiken.
 
Het tweede doel is het versnellen van verbeterprocessen. Hierbij helpt datawetenschap om beter inzicht te krijgen in complexe processen, zodat arbeid, kosten en tijd efficiënter kunnen worden ingezet. Neem bijvoorbeeld de invloed van kenmerken van een truck, zoals luchtweerstand en gewicht op het brandstofverbruik en daarmee de CO2 uitstoot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.