Ads Top

Laatste windmolen Windpark Industrieterrein Moerdijk geplaatst

Vattenfall heeft de zevende en laatste windmolen voor Windpark Industrieterrein Moerdijk geplaatst. In januari werden de laatste bladen aan de windmolen bevestigd. Hiermee bereikt Vattenfall een belangrijke mijlpaal in de bouw van het windpark. Nu de bouwfase is afgrond volgt een periode van testen.

Na de installatie van de zevende windmolen van Windpark Industrieterrein Moerdijk begint Vattenfall met de testfase. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het park. Zo moeten er nog hekken worden geplaatst en zal de grond rondom de windmolens netjes worden afgewerkt. Windpark Industrieterrein Moerdijk wordt in het begin van het tweede kwartaal van dit jaar opgeleverd. De zeven windmolens zullen samen 25 MW groene stroom leveren.

Naast groene stroom levert Windpark Industrieterrein Moerdijk straks ook data. Op een van de windmolens komt een ontvanger voor slimme sensoren. Het kastje haalt informatie op over de luchtkwaliteit en hoeveelheid CO2-uitstoot in een gebied. Dit is eenvoudig in te zetten is voor scheepvaart, spoor en industrie én door gemeenten, overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Het is voor het eerst dat een ontvanger voor slimme sensoren op een windmolen wordt geplaatst. Verspreid over heel Nederland worden dergelijke kastjes wel regelmatig op gebouwen bevestigd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.