Ads Top

Luminus en Zefier richten Zo-Fier op voor een groenere energietoekomst

Luminus en Zefier, een gemeentelijke holding met participaties in milieuvriendelijke energieproductie, hebben onlangs Zo-Fier nv opgericht, een gemeenschappelijk filiaal dat zich gaat toeleggen op de ontwikkeling, de bouw en de uitbating van projecten voor hernieuwbare energie in de 168 Vlaamse gemeentes waar Zefier actief is.

Deze gemeentes krijgen voortaan de mogelijkheid om strategische partnerships aan te gaan in windturbineprojecten die door Luminus in hun gemeente worden ontwikkeld. Luminus bezit een participatie van 55 procent in Zo-Fier. Zefier heeft 45 procent in handen.

Luminus en Zefier willen samen projecten rond hernieuwbare energie opzetten en de omwonenden daarbij zo veel mogelijk betrekken. Zefier is reeds actief in 168 gemeentes, goed voor 4,2 miljoen inwoners of 65 procent van de Vlaamse bevolking. Zefier is zo meteen de grootste, onrechtstreekse burgercoöperatie. Via de participatie van Zefier in Zo-Fier zullen de gemeentelijke aandeelhouders van Zefier voortaan kunnen participeren in windprojecten van Luminus in hun gemeente.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.