Ads Top

Helft Nederlanders heeft woning verduurzaamd

In 2020 heeft 51 procent van de Nederlanders duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Dit komt neer op ruim vier miljoen huishoudens die hun woning hebben verduurzaamd. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders. 

De helft van de Nederlanders heeft in 2020 de woning verduurzaamd. Per woning zijn ongeveer vier aanpassingen gedaan. Daarmee komt het totaal op bijna zestien miljoen duurzame aanpassingen in Nederland. Gamma is de belangrijkste aankooplocatie voor verduur- zamingsproducten die men zelf installeert. Hier wordt 10 procent van de aankopen gedaan.

Drie miljoen huishoudens hebben energiezuinige verlichting in hun woning aangebracht. Daarmee is dit de meest toegepaste verduurzaming aan woningen in Nederland. Daarnaast is bij een op de vijf (21 procent) woningen de verwarming en bij 16 procent de isolatie van de woning verduurzaamd. In mindere mate neemt men waterbesparende maatregelen (12%) of maakt men de ventilatie van de woning duurzamer (5%).

27 procent van de huishoudens verduurzaamt de woning omdat ze comfortabeler willen wonen. Financiële motieven spelen ook een grote rol bij de keuze voor verduurzaming. 26% wil namelijk de energierekening verlagen en 21% ziet het als een goede investering in de woning. 20% kiest voor verduurzaming wanneer er al aanpassingen aan de woning moeten worden gedaan, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.