Ads Top

Eigenaar stekkerauto kan beter tarieven laadpalen vergelijken

Elektrische rijders krijgen voortaan beter inzicht in de tarieven van laadpalen. De laadpaallocator van MultiTankcard en MoveMove biedt een overzicht van alle 65.000 openbare laadpalen, inclusief informatie over de typen stekkeraansluitingen, de aanbieder van de laadpaal en de tarieven.

Voor alle duidelijkheid: thuisladen is het goedkoopst. Maar doordat een groot deel van de autorijders geen eigen oprit heeft voor een thuislaadpaal, die overigens ook voor de nodige kosten zorgt, zijn zij afhankelijk van laden langs de openbare weg. Voor deze laadpalen zijn de tarieven nu nog niet transparant.

Gegevens tussen pas en paal worden voor een groot deel nog offline uitgewisseld. Er worden nog steeds Excel-bestanden met tarieven en transacties via de mail doorgestuurd. Door deze ‘ouderwetse’ werkwijze is het moeilijk om inzicht te krijgen in de opbouw van laadtarieven. Zo is op de afrekening vaak niet te zien dat aan de prijs van de laadpaalbeheerder soms nog een opslag of starttarief is toegevoegd.

MultiTankcard doet het anders: de prijs die de bakker in rekening brengt, is dezelfde als de klant op de factuur ziet. Met andere woorden, MultiTankcard verrekent de prijs van de laadpaalbeheerder, zoals dat ook voor brandstof al jaren gebeurt.

Met de laadpaallocator van MultiTankcard kan de automobilist nu zelf de meest geschikte (en beschikbare) laadpaal uitzoeken en de echte prijs betalen. Daarnaast geeft de locator per laadpaal aan welk typen stekkers er functioneren en wat de laadsnelheid is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.