Ads Top

Luminus en IDETA zetten in op groene waterstof om de energietransitie in Picardisch Wallonië te versnellen

Luminus, nummer 1 op het vlak van onshore windenergie in België, en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben op 20 januari hun gezamenlijke project voorgesteld voor de ontwikkeling van vier groene waterstofstations in Picardisch Wallonië.

Groene waterstof is een belangrijke hefboom voor de energietransitie wanneer directe elektrificatie niet mogelijk is, met name in de sector van het zwaar transport.

Het is net het zwaar transport dat IDETA en Luminus met groene waterstof willen helpen 'decarboniseren'. Investeren in groene waterstof maakt deel uit van de ambitie van Luminus om een CO2-neutrale toekomst uit te bouwen. IDETA exploiteert weer windmolenparken in samenwerking met Luminus en bouwt in België en Luxemburg een netwerk van CNG-tankstations uit die in de toekomst ook waterstof kunnen aanbieden.   

In Picardisch Wallonië zullen de eerste ontwikkelingen gerealiseerd worden via eNosVents, een structuur van Luminus en IDETA die zich bezighoudt met de ontwikkeling, de bouw en de exploitatie van hernieuwbare energieprojecten in Picardisch Wallonië.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.