Ads Top

Veel Nederlanders wonen liever niet in de buurt van een windmolen

Bijna de helft van de Nederlanders heeft er bezwaar tegen om vlakbij een windmolen te wonen. Nog eens 21 procent zegt dit liever niet te willen. Het grootste bezwaar tegen windmolens is de vrees voor overlast. Toch zou een vijfde van de Nederlanders die niet in de buurt van een windmolen wil wonen, dit wél willen als zij korting krijgen op hun energiecontract of gratis stroom ontvangen van de windmolen.

Dat blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Ruim zes op de tien huishoudens heeft een groen energiecontract, waarvan de helft een energiecontract is met groene energie uit Nederland. Toch wil het overgrote deel van de Nederlanders geen last hebben

Vijf procent woont al in de buurt van een windmolen en ervaart geen overlast. Voor 63 procent van de respondenten die niet in de buurt van een windmolen willen wonen, verandert korting op het energiecontract of gratis stroom van die windmolen niets aan hun mening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.