Ads Top

Gasunie bereidt zich voor op koude dagen


Gasunie Transport Services (GTS) - verantwoordelijk voor het transport van gas in Nederland - bereidt zich voor op de koude dagen die in aantocht zijn. Vanaf volgende week woensdag - als de verwachte weersomstandigheden doorzetten - neemt de vraag naar gas aanzienlijk toe.

Dit weekend is er nog een aanzienlijk temperatuurverschil tussen het Zuiden en Noorden van Nederland. Het is weliswaar extra koud in het Noorden, maar heeft dit geen consequenties voor een eventuele extra vraag naar gas.  

De installaties bij Gasunie staan klaar om aan de verwachte grotere vraag naar gas te kunnen voldoen. Bijvoorbeeld om gelijktijdige inzet zijn van zowel gasimport, Nederlandse gasproductie als van gas afkomstig uit de diverse gasopslagen mogelijk te maken. GTS zet daar onder andere de compressorstations voor in die het aangeleverde gas op druk kunnen houden om het door het netwerk te kunnen transporteren. Ook tijdens perioden van aanzienlijk hogere vraag naar gas, bijvoorbeeld tijdens koudere weersomstandigheden.

Vanwege de afname van de gasproductie uit het Groningen-gasveld vindt er meer gasimport uit het buitenland plaats. Doordat het buitenlandse gas een andere kwaliteit heeft, moet dit door de zogenaamde conversie-installaties bewerkt worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.