Ads Top

'70 procent van de elektrische bestuurders in Europa heeft meer laadpunten op het werk nodig'

45 procent van de Nederlanders vindt elektrische auto’s essentieel in de strijd tegen de klimaatverandering. Een derde overweegt in de nabije toekomst een elektrische auto te kopen of te leasen. De druk voor bedrijven en werkgevers om elektrische leaseauto’s en een goede laadinfrastructuur aan te bieden, loopt hierdoor op.

Dit zijn enkele bevindingen van de EVBox Mobility Monitor—het jaarlijkse marktonderzoek van EVBox naar de adoptie van elektrische auto’s en eventuele barrières hiervan. Dit onderzoek werd samen met Ipsos uitgevoerd onder 3600 respondenten uit zes verschillende Europese landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Momenteel laden de meeste mensen in Europa hun elektrische auto thuis (73 procent) en op het werk (40 procent) op. Toch geeft 29 procent van de elektrische bestuurders aan dat er op het werk niet altijd plek is om te laden. 20 procent van hen heeft helemaal geen mogelijkheid om te laden op het werk. In de toekomst ziet 32 procent van de elektrische bestuurders ook graag meer snelladers op het werk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.