Ads Top

Alliander vraagt hulp van 'knappe koppen'

Netwerkbedrijf Alliander daagt ondernemers, uitvinders en vernieuwers uit om oplossingen te bedenken om de elektriciteitsvraag tijdens zonuren te verhogen.

Op zonnige momenten wekken zonnepanelen inmiddels veel meer stroom op dan dat er verbruikt wordt. Hierdoor ontstaan er knelpunten op het elektriciteitsnet. Het bedrijf met het ei van Columbus wacht een beloning van 30.000 euro.

Alliander heeft de zogenaamde ‘innovatie challenge’ gepubliceerd op het platform Starthubs waarop duizenden startups, scale-ups en MKB-bedrijven meedenken over de uitdagingen van bedrijven.

Slimme oplossingen en innovaties zijn hard nodig om de drukte op het elektriciteitsnet in goede banen te leiden. Een belangrijke oorzaak van de drukte is de zeer snel stijgende populariteit van zonnepanelen onder zowel consumenten als eigenaren van grote bedrijfspanden en ontwikkelaars van grootschalige zonneweiden. Daar waar de aangeboden hoeveelheid zonnestroom groter is dan het elektriciteitsnet aan kan ontstaat een knelpunt.

1 opmerking:

  1. Heel simpel, stap van het oude dak/piek of flat fee tarief en ga werken met flexibele tarieven en maak api’s die producten als laadpalen kunnen uitlezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.