Ads Top

Zonnepanelen, digitale meters en terugdraaiende tellers: wat verandert er?

Vrijdag 15 januari werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal over zonnepanelen en de digitale meter. Het Belgische Grondwettelijk Hof besliste dat de terugdraaiende teller niet behouden mag blijven bij digitale meters, ondanks eerdere beloftes over vijftien jaar garantie op het systeem van de terugdraaiende meter.

Veel eigenaren van zonnepanelen voelen zich gedupeerd. Voor sommige PV-eigenaars betekent het inderdaad dat hun investering een langere terugverdientijd krijgt. Vooral voor mensen met elektrische wagens en mensen met een warmtepomp is het lastig om de stroom van hun zonnepanelen gelijktijdig te verbruiken en zo hun financieel rendement te optimaliseren.

Ecopower voorziet een terugleververgoeding voor klanten met zonnepanelen en een digitale meter. Die bedraagt 0,044 euro per kWh geïnjecteerde stroom. Dit tarief ligt vast tot en met 31 december 2021. Net zoals voor de Ecopower-prijs voor afname is er geen onderscheid tussen enkelvoudig of tweevoudig tarief. Voor particulieren is de terugleververgoeding vrijgesteld van btw. Voor ondernemingen met btw-nummer komt er 21% btw bij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.