Ads Top

Perspectief voor Thialf in dossier zonnepanelen

De verzekeraars van Thialf zijn akkoord om de eerder gestelde deadline van 1 februari 2021 ten aanzien van de verwijdering van de zonnepanelen te verschuiven naar 1 juni 2021.

Afgelopen voorjaar werd Thialf geconfronteerd met een eenzijdige opzegging van de verzekeraar op basis van de argumentatie van slechte internationale schadestatistieken voor panden met zonnepanelen in combinatie met het bij Thialf gebruikte isolatiemateriaal. Daarop volgde een race tegen de klok om Thialf verzekerd te houden.

Het lukte Rabobank Verzekeringen om in gezamenlijkheid met assurantiemakelaar Marsh een groep internationale verzekeraars bereid te vinden Thialf te helpen. Deze nieuwe polis bevatte weliswaar beperkende voorwaarden ten aanzien van de zonnepanelen maar was destijds de enige verzekeringsoptie voor Thialf.

In opdracht van de Provincie Fryslân heeft Burghgraef van Tiel & Partners een uitgebreide risicoanalyse gemaakt van Thialf waarvan het rapport vandaag wordt aangeboden aan de opdrachtgever. Tegelijkertijd werden er in die periode vele oplossingen door de markt aangeboden die door experts werden gefilterd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.