Ads Top

Uitbreiding warmtenet kost Amsterdam 25 miljoen extra

De gemeente Amsterdam is meer geld kwijt aan investeringen in het warmtenet, dat nu nog deels van het Afval Energie Bedrijf is.

Het stadsbestuur is van plan om het Afval Energie Bedrijf dit jaar te verkopen. Eerder werd al bekend dat de gemeente om die reden voor 73 miljoen euro het deel van Westpoort Warmte van het AEB overneemt. Westpoort Warmte beheert het netwerk van stadsverwarming.

Hiervoor zijn echter 'extra investeringen' nodig en moet de financieringsfaciliteit verhoogd worden van 105,8 miljoen naar 155,8 miljoen euro. 

Westpoort Warmte zal worden voortgezet als ‘gemeentelijke deelneming’, die 20.000 individuele woningen en 280 bedrijven en andere grootverbruikers in Amsterdam van stadswarmte voorziet. De afgelopen tijd zijn de afspraken met Vattenfall over het nieuwe gezamenlijke aandeelhouderschap verder uitgewerkt. Zo zijn er doelstellingen op het gebied van betaalbaarheid, duurzaamheid en groei van het netwerk overeengekomen, die stevig bijdragen aan het bereiken van de gemeentelijke ambities.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.