Ads Top

Liander geeft klanten sneller duidelijkheid bij aanvragen transportvermogen

Sinds 18 januari kan netbeheerder Liander grote bedrijven en producenten van groene stroom bij het aanvragen van een elektriciteitsaansluiting veel sneller duidelijkheid geven of het door hen aangevraagde transportvermogen daadwerkelijk beschikbaar is.

Producenten van groene stroom en grote bedrijven die veel stroom verbruiken (grootzakelijke klanten) ontvangen vanaf 18 januari bij een offerte voor het realiseren van een nieuwe aansluiting, ook meteen de aansluit- en transportovereenkomst met daarop het daadwerkelijk beschikbare vermogen. Hierdoor weten zij direct of het aangevraagde transportvermogen ook echt beschikbaar is.

Voorheen moest een grootzakelijke klant eerst de overeenkomst voor de realisatie van een aansluiting ondertekenen, zonder de zekerheid te hebben dat daar ook het gewenste vermogen voor kon worden gecontracteerd. Pas na ontvangst van de getekende offerte, voerde Liander een netcheck uit om te kijken of de gevraagde transportcapaciteit beschikbaar was.

In sommige gevallen volgde dan ook nog een onderzoek naar de mogelijkheid om congestiemanagement toe te passen. Een aantal weken nadat de klant opdracht had gegeven voor het realiseren van de aansluiting, kwam er pas duidelijkheid of er transportvermogen beschikbaar was of dat er een transportbeperking zou komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.