Ads Top

AH gaat over op 100% Nederlandse windenergie

Albert Heijn zet opnieuw stappen om de klimaatdoelstellingen te realiseren. De CO2-uitstoot van de winkels is sinds 2008 met 50 procent gereduceerd en sinds 1 januari 2021 is weer een stap gezet door over te gaan op 100 procent Nederlandse windenergie.

Vanaf 2021 verduurzaamt Albert Heijn het energieverbruik door volledig over te gaan op elektriciteit gewonnen uit de Nederlandse windparken. Met deze Hollandse Wind van Eneco draagt Albert Heijn bij aan de productie van duurzame energie van Nederlandse bodem.
 
Op het gebied van transport, zoals het bevoorraden van de winkels en het thuisbezorgen van boodschappen, neemt Albert Heijn ook maatregelen om te verduurzamen. Er rijden inmiddels ruim 200 vrachtwagens op LNG, waarvan er sinds dit jaar 100 op een blend van LNG met 20 procent BioLNG rijden. Er zijn zes volledig elektrische en drie hybride vrachtwagens. De bezorging van online bestelde boodschappen wordt deels gedaan met elektrische bezorgauto's die voorheen op diesel reden.

De vorig jaar geopende ultramoderne koffiebranderij van Albert Heijn draagt ook bij aan het verkleinen van de milieu-impact. Deze nieuwe branderij zorgt voor 14 procent minder energieverbruik, 13 procent minder CO2-uitstoot en 99% minder uitstoot van fijnstof. Ook maakt de branderij gebruik van 100% groene stroom, onder meer via de 1.500 zonnepanelen op het dak van de branderij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.