Ads Top

HvA helpt City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Een aantal steden, provincies, private partijen en kennisinstellingen slaat samen met het Rijk de handen ineen om de gezamenlijke ambities rond duurzaam bouwen kracht bij te zetten in de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen.

Eén van de drie deelnemende kennisinstellingen is de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het HvA Centre of Expertise Urban Technology draagt met inhoudelijke expertise en praktijkgericht onderzoek bij aan het versnellen van deze transitie in de bouw.

Het wordt een fascinerende tijd’, vertelt HvA-hoofddocent Circulair bouwen Ed Melet. ‘Eén van onze onderzoeken richt zich op de circulaire energietransitie van woningen. Hierbij kijken we naar de degeneratie van bio-based isolatiematerialen. Daarnaast onderzoeken we hoe demontabele gebouwen tijdloos gemaakt kunnen worden. Dat klinkt paradoxaal, maar we willen gebouwen maken die in theorie heel lang functioneel kunnen blijven, maar toch demontabel zijn. Op deze manier zijn de materialen op een goede manier te hergebruiken. Hiervoor moeten nieuwe bouwconcepten worden ontwikkeld, wat natuurlijk perfect binnen de kaders van de City Deal past.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.