Ads Top

Plannen voor nieuwe gaswinningen in Noord Nederland vallen verkeerd

Inwoners van de grensregio Drenthe, Friesland en Overijssel zijn onaangenaam verrast door de aankondiging van vijf nieuwe gaswinningen in het gebied. Dat meldt onder meer RTV Oost.

De Canadese gaswinner Vermilion wil nieuwe boorputten slaan en nieuwe gasvelden exploiteren. In een Rijksregeling voor nieuwe gaswinningen in het gebied krijgt de gaswinner daar nu ook de ruimte voor.

Door de nieuwe winningsplannen komt het totaal aan producerende gasvelden in het grensgebied van Overijssel, Drenthe en Friesland op veertien.

Carolien Spruijt van de projectgroep Boergrup van GAS DrOvF: 'We vinden het noodzakelijk om de risico's op schades voor de gebruikers boven de gasvelden te beperken. Daarvoor is het op zijn minst nodig te kijken naar de gevolgen van de totale gaswinning in de regio, dus met inbegrip van de eerdere winningsplannen en de effecten van de combinatie van velden. De onderzoeken die gedaan worden mogen niet alleen gaan over een enkele boorlocatie zoals bij de Boergrup-Lombok. Het is nu al duidelijk dat de afzonderlijke velden elkaar beïnvloeden.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.