Ads Top

Recordhoeveelheid energie opgewekt door zonnepanelen op pakkettensorteercentra PostNL


PostNL heeft in totaal 25.208 zonnepanelen liggen op 24 pakkettensorteercentra. Daarmee is vorig jaar een recordhoeveelheid energie opgewekt. De sorteercentra hebben in 2020 gemiddeld 49 procent van de energie die ze verbruiken, zelf opgewekt. Dat is bijna 10 procent meer dan het jaar daarvoor.

De gebouwen van PostNL worden steeds groener. De zeven nieuwste pakkettensorteercentra hebben bijvoorbeeld een zogenoemde BREEAM ‘Outstanding’ certificaat. Dat is een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.  

PostNL heeft sorteercentra die gasloos zijn en gebruikmaken van installaties die warmte terugwinnen. En op 24 PostNL-sorteercentra liggen in totaal maar liefst 25.208 zonnepanelen. Die panelen hebben het afgelopen jaar heel goed gepresteerd.

Ook in 2021 blijft PostNL ‘groene’ stappen zetten. Door de eerste zonnepanelen te installeren op de brievensorteercentra. Ook lopen er gesprekken met verhuurders waar grote bedrijfshallen van gehuurd worden, over het plaatsen van zonnepanelen op die locaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.