Ads Top

Online workshop ‘Kachel stoken zonder overlast’

Op donderdag 28 januari, van 19.30 -21.00 uur, kunnen de inwoners van Arnhem deelnemen aan de online workshop ‘Kachel stoken zonder overlast’. De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem.

In de workshop komt onder andere aan bod wat goed hout is, hoe je de kachel goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en het aanbod aan katalysators. De workshop is bedoeld voor kachelstokers die geen overlast willen veroorzaken. Ook ervaren stokers blijken veel van de workshop op te steken.

Omdat we allemaal thuis zitten en vaker een rondje wandelen door de wijk, ervaren dit jaar veel meer mensen overlast van houtrook. Het verbranden van hout veroorzaakt fijnstof, wat ongewenst is voor het milieu en de gezondheid. Met name mensen met luchtwegaandoeningen ondervinden hiervan klachten. Gelukkig zijn er tal van tips om de overlast te beperken en minder schadelijke stoffen uit te stoten. Je moet het alleen wel even weten. In de workshop komt het aan bod.

De workshop wordt georganiseerd door de gemeente Arnhem in samenwerking met Natuur en Milieu Gelderland. De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem. Meer informatie over het project is te lezen op de website van Natuur en Milieu Gelderland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.