Ads Top

Gaslicht.com: Recordaantal huishoudens stapt over in 2020

Opnieuw stapte in 2020 een recordaantal huishoudens over naar een andere energieleverancier. Energievergelijkingssite Gaslicht.com zag een groei van maar liefst 25 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Hoewel de financiële besparing de grootste motivator blijft om over te stappen, ziet Gaslicht.com een duurzame trend onder haar overstappers. Steeds vaker werd bewust voor groene stroom uit Nederland gekozen. Ook het percentage overstappers met zonnepanelen is aanzienlijk toegenomen.

Het aanbod groene stroom is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Voornamelijk doordat het aanbieden van groene stroom voor de meeste energieleveranciers tegenwoordig de norm is geworden. Van alle afgesloten contracten ging het in 90 procent van de gevallen om groene stroom. Hiervan koos ruim 32 procent voor groene stroom opgewekt in Nederland. Waar het in 2019 nog daalde, nam het aandeel in 2020 met ruim een kwart toe.

Niet alleen ziet Gaslicht.com een verschuiving in de steeds duurzamere contracten die leveranciers aanbieden, ook is er een duidelijke verschuiving in het zoekgedrag van bezoekers op Gaslicht.com zichtbaar. Er wordt actiever gezocht naar contracten met duurzame stroom uit Nederland. Het filter groene stroom uit Nederland werd maar liefst 30 procent vaker gebruikt dan een jaar eerder.

De belangrijkste reden om over te stappen blijft de besparing die het op jaarbasis oplevert. In 2020 bedroeg het gemiddelde bespaarbedrag voor een huishouden 350 euro. Dit wordt berekend aan de hand van het gekozen contract ten opzichte van de gemiddelde kosten van een variabel contract voor onbepaalde tijd. Dat is het contract waar overstappers op terugvallen op het moment dat een contract voor bepaalde tijd afloopt. Dat is tevens het contract dat zogenoemde slapers afnemen. Ook blijft het overgrote deel van de overstappers voor een contract met vaste tarieven voor de duur van 1 jaar kiezen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.