Ads Top

Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte in Roermond

Vanaf 11 januari tot eind maart wordt in de gemeente Roermond onderzoek uitgevoerd naar de ondergrond.

Doel van het onderzoek is om de ondergrond beter in beeld te brengen, zodat er nader onderzoek mogelijk is naar aardwarmte. Aardwarmte is een duurzame energiebron met een veel lagere uitstoot van stikstof. Bewoners en bedrijven in de directe omgeving ontvangen een brief over de werkzaamheden.

Gedurende dit onderzoek worden er op bepaalde plekken gaten in de grond gemaakt. Door geluidsgolven in de ondergrond te brengen worden zo de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in kaart gebracht. Dit heet seismisch onderzoek en is een onderdeel van de landelijke Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN). 

SCAN brengt de Nederlandse ondergrond in beeld om zo nauwkeuriger te kunnen inschatten waar eventueel aardwarmte ingezet kan worden. Als onderdeel van de energietransitie ziet de Rijksoverheid kansen om met aardwarmte een deel van onze warmtevraag in huizen, kantoren en voor bepaalde industrie te verduurzamen. In grote delen van Nederland is echter weinig informatie bekend over de ondergrond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.